Kjo është arsyeja përse gratë shtojnë më shumë peshë pas martesës

2018-04-01 në ora 19:35

Kjo në fakt ndodh në disa kultura, kur gratë shtojnë më shumë në peshë pas martesës, dhe kjo varet nga shumë faktorë.

Ato bëhen më pak aktive pas martesës

Shumica e grave fillojnë të planifikojnë familjen pas martesës. Ato mbeten shtatëzënë dhe preferojnë të ushqehen sa më mirë, derisa e shohin aktivitetin fizik si diçka të pavlefshëm.

Seksi gjithashtu mund të jetë një arsye

Normalisht, seksi është një stërvitje e mirë, por në këtë rast nuk është asgjë. Nëpërmjet vëzhgimeve besohet se seksi i vazhdueshëm çon në zgjerimin e kofshëve kështu rritet dhe pesha, transmeton Gazeta Shneta.

Ndryshimi hormonal

Kjo mund të jetë për shkak të ndryshimeve hormonale pas martesës dhe zakoneve të ngrënies. Gratë priren të neglizhojnë trupat e tyre pas martesës dhe nuk bëjnë asnjë aktivitet jashtë shtëpisë për shkak të rrethanave shoqërore.

Zakoni i të ngrënit do të ndryshojë

Erëzat do të ndryshojnë gjithë organizmin, shumë njerëz nuk e kuptojnë se sa peshë kanë fituar derisa ecin në shkallë./Gazeta Shneta/