Kjo është historia e nënës Fitore, pas 5 dështimeve lindi djalin Omer

2017-10-26 në ora 13:45

Historia e nënës nga Kosova, Fitores, është publikuar nga organizata Aksioni për Nëna dhe Fëmijë, e cila ka ndihmuar në shëndetin e bebes.

Fitorja ka lindur djalin Omer, pas 5 shtatzënive të dështuara, transmeton Gazeta Shneta.

Nëna ka lindur foshnjën para kohe, në muajin e 30-të të shtatzënisë.

Ajo u detyrua që të qëndrojë larg bebes për 3 javë pasi Omeri u vendos në inkubator.

“Mami Fitore pas pesë shtatëzanive jo të sukseshme lindi të voglin Omer. Omeri u lind parakohës në javën e 30të të shtatëzanisë ku i’u desh të qëndrojë 3 javë në inkubator. Përveç inkubatorit, Omeri përdori tri javë sistemin e oksigjenit, CPAP, CRP, tubat e frymarrjes dhe gjithashtu ka përdorur medikamentin Survanta. Mami i Omerit, Fitorja falenderon Aksionin për Nëna dhe Fëmijë që mundësoi pajisjet të cilat shpëtuan Omerin e vogël”, thuhet në publikimin e këtij rasti.

Duke klikuar KËTU edhe ju mund të kontribuoni për të ndihmuar të vegjlit. /Gazeta Shneta/