Kjo është shenja numër një – që alergjitë tuaja janë në të vërtetë COVID, thonë mjekët

2021-09-28 në ora 21:34

Vjeshta sapo ka filluar, dhe ata prej nesh të cilët kanë alergji të shpeshtë tashmë mund ta ndiejnë atë. Ndërsa gjethet ndryshojnë dhe moti ndryshon, ka më shumë alergjene në ajër për të irrituar sytë dhe hundën tuaj.

Dhe ndërsa teshtitja dhe gërhitjet janë gjithmonë të pakëndshme, në vitin 2021, edhe një zënie e vogël e hundës ose kollitja më e lehtë mund të ngjall frikën se keni një rast COVID-i në duart tuaja.

Edhe pse shumë nga simptomat e alergjive dhe COVID-it mbivendosen njëra me tjetrën, mjekët thonë se ka një shenjë që simptomat tuaja ka të ngjarë të mos jenë vetëm alergji.

Nëse keni ethe, nuk është alergji!

Edhe pse rastet e buta të COVID dhe alergjitë ndajnë shumë të njëjtat simptoma, ekspertët thonë se ka një që i dallon të dyja. “Alergjitë kurrë nuk do të shkaktojnë ethe. Nëse keni ethe, nuk mund ta fajësoni atë për alergjitë tuaja,” tha specialistja e mjekësisë së brendshme dhe pediatrisë Dr. Casey Mabry, MD, për burimin NBC -në, transmeton Gazeta Shneta.

“Nëse jeni duke përjetuar ethe, duhet të kontaktoni mjekun tuaj ose të kërkoni menjëherë testimin e COVID-19.” Nëse përjetoni dhimbje muskujsh ose nauze, ka gjithashtu më shumë gjasa që të keni COVID.

Ethet janë mospërputhja më e madhe midis një rasti COVID dhe alergjive, sepse ethet janë një simptomë e zakonshme COVID që nuk ndodh kurrë me alergji. Por ka disa shenja të tjera të shpeshta të COVID që rrallë ose kurrë nuk i shihni me alergji. Sipas Klinikës Mayo, dhimbjet e muskujve, nauze, të vjella dhe diarre nuk ndodhin kurrë me alergji, por ndonjëherë mund të jenë një simptomë e COVID-it. Për më tepër, dhimbjet e fytit janë të rralla kur bëhet fjalë për alergji, por shpesh gjenden në lidhje me COVID. /Gazeta Shneta/