Koronavirus: Doktoresha italiane, u shpreh me pikëllim se nuk mund të përqafon më fëmijën e saj

2020-03-19 në ora 18:59

“Në shtëpi, unë ha vetëm, fle vetëm. Unë i thashë fëmijës tim të vërtetën, por nganjëherë dorëzohem dhe qaj, pa e lënë veten të dukem në sy e të tjerëve. Por është vetëm një moment i këtillë, pastaj e marr veten përsëri. “

Kjo është tregimi personal i Federica Pezzetti, një drejtoreshë mjekësore 37-vjeçare në spitalin Cremona në veri të Italisë, e cila dha një intervistë për La Repubblica transmeton Gazeta Shneta.

Doktoresha e cila po punon në vijën e parë të frontit në rajonin më të goditur nga Italia në Lombardi, tha:

“Një nga gjërat që bëhen më të vështira për tu menaxhuar është se ne nëna mjekësore nuk mund të përqafojmë më fëmijët tanë.

Shumë prej nesh kanë filluar të dorëzohen, tani kemi nevojë për psikolog. “

Duke theksuar shtrëngimin e jashtëzakonshëm profesional dhe personal të mjekëve, Pezzetti i tha La Repubblica se ajo do të dëshironte të përshkruaj “anën njerëzore të atyre që punojnë këtu, mbase mund t’i bindë njerëzit të marrin masa paraprake, të qëndrojnë në shtëpi”. /Gazeta Shneta/