Kur duhet ta dërgoni foshnjën tuaj tek mjeku kur ka temperaturë

2018-02-11 në ora 07:19

Së pari duhet të dimë që të kemi një temperaturë nuk do të thotë se jemi të sëmurë, por është vetëm një simptomë.

Por, në disa raste mund të jetë mjaft e rrezikshme, prandaj kërkohet vëmendje mjekësore për të.

Temperatura apo ethet që janë karakteristikë e një gripi, zhduken brenda tre ditëve, madje nuk kanë nevojë për trajtim me antibiotikë për shkak se nuk kanë ndonjë efekt të virusit.

Nga ana tjetër, ethet bakteriale si infeksioni i traktit urinar ose infeksionet e veshëve janë më kritike dhe kërkojnë përkujdesjen e një morie antibiotikësh, transmeton Gazeta Shneta.

Pavarësisht nga shkaku i etheve, temperatura e zorrës së trashë ose e veshit më e lartë se 38 ° C ose një temperaturë  më e lartë se 37.5 ° C konsiderohet ethe.

Rekomandohet që menjëherë të kontrolloni temperaturën e tyre në mënyrë që të dini nëse ethet janë duke u përkeqësuar ose duke u larguar me anë të trajtimit.

Kur duhet ta telefononi mjekun?

Pavarësisht nga mosha e fëmijës suaj, është e rëndësishme të thërrisni mjekun nëse ethet shoqërohen nga simptomat e mëposhtme:
-Të vjella.
-Diarre.
-Skuqjet e lëkurës
– Vështirësia e frymëmarrjes.
– Problemi i gëlltitjes.
-Ndryshimi në ngjyrën e lëkurës./Gazeta Shneta/