Ky djalosh ishte i frikësuar të bënte jashtëqitjen, sa që e mbajti atë 4 muaj rresht!

2017-07-17 në ora 09:19

Fobia e jashtëqitjes së 5-vjeçarit Jake ishte aq e keqe sa që ishte i pajisur me një thes kolostomi, si një mjet të fundit shpëtues.

I vogli Jake Clark, nga Warrington, Cheshire ndaloi së jashtëiqturi në moshën 18-muajshe, duke lënë prindërit e tij të frikësuar. Ai u pranua në spital tri herë, një herë pasi filloi të vjellte jashtëqitje.

Mamasë së tij, Carrie Brocklebank, 23 vjeçare, i thanë mjekët se më e mira për Jake do të ishte një thes kolostomi, të cilit iu bashkangjit në trup në Dhjetor të vitit të kaluar dhe para operacionit, duhej dy orë e gjysmë për të pastruar zorrën e tij.

PIC BY MERCURY PRESS(PICTURED: JAKE CLARK, 5, FROM WARRINGTON HAPPILY CUDDLING HIS TEDDY)A five-year-old boy who was so scared to poo he would hold it for up to four months has been fitted with a colostomy bag. Little Jake Clark, from Warrington, Cheshire, stopped pooing from the age of 18 months - despite his parents constantly encouraging him - and was admitted to hospital three times, once for vomiting poo. His phobia became so bad that it took his parents six months just to teach him that it was OK to break wind - because he used to either hold it in or go and hide because he was embarrassed after hed done it. SEE MERCURY COPY

“Pas kësaj periudhe, ai provoi të shkonte një tualet një herë dhe kjo i shkaktoi ati dhimbje, por pas kësaj kurrë më nuk e kërkoi një gjë të tille.”

“Mendoj se kjo e la atë të traumatizuar, pasi që sa herë që kishte nevojë të shkonte në tualet, ai fillonte të bërtiste dhe qante pa ndalur.”

“Ishte e tmerrshme, ajo filloi fillimisht si një kapsllëk i butë, por e kuptuam se është diçka më serioze kur ai nuk jashtëqiti për 4 muaj rresht.”

PIC BY MERCURY PRESS(PICTURED: JAKE CLARK, 5, FROM WARRINGTON IN HOSPITAL)A five-year-old boy who was so scared to poo he would hold it for up to four months has been fitted with a colostomy bag. Little Jake Clark, from Warrington, Cheshire, stopped pooing from the age of 18 months - despite his parents constantly encouraging him - and was admitted to hospital three times, once for vomiting poo. His phobia became so bad that it took his parents six months just to teach him that it was OK to break wind - because he used to either hold it in or go and hide because he was embarrassed after hed done it. SEE MERCURY COPY

Brenda Hill, specialist i stomatologjisë në Alder Hey, tha: “Nuk mund të komentojmë rastet individuale, por fëmijët e të gjitha moshave mund të kenë formimin e stomave për një sërë arsyesh.”

“Vendimi për t’u formuar një stomë merret pasi të kryhen të gjitha ekzaminimet.”/Gazeta Shneta/