I lindi fëmija në qeskën amniotike, gruaja e dëshmon lindjen e saj nëpërmjet videos 10-minutëshe

2018-05-18 në ora 20:15

Lindja e mrekullueshme e Mateja’s. Lindja e nënës së saj në një pishinë ishte jashtë rrezikut.

Mateja e vogël erdhi në botë ende e mbështjellur në qeskën e saj amniotike, e që në gjuhen e popullit njihet si “këmishë”. Ajo u prit për fat të mirë nga nëna dhe babai dhe 3 vëllezërit e saj të mëdhenj, transmeton Gazeta Shneta.

Çka është lindja me qeskë amniotike?

Velloja e lindjes është një maskë e plotë e fytyrës që përdoret për të mbuluar fytyrën e një fëmije në lindje.

Këto lindje janë mjaft të rralla dhe kanë rëndësi të veçantë për fëmijën e lindur në atë mënyrë.

Është llogaritur se lindjet e tilla mund të jenë po aq të paktë sa një në tetëqind mijë lindje.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që do të ketë një lindje të tillë në çdo tetëqind mijë lindje në një zonë të caktuar./Gazeta Shneta/