Mamia Razije Musa ka një pyetje të rëndësishme për nënat

2017-05-18 në ora 07:22

Mamia e njohur Razije Musa, është e interesuar të dijë nëse foshnjave që kanë lindur jashtë Kosovës, iu është dhënë vaksina HepB (HepatitiS B).

Musa thotë se kjo vaksinë iu jepet bebeve në Kosovë, ndërsa në vendet tjera si në Angli, preferohet vetëm për bebet, nënat e të cilave kanë qenë të prekura nga HepB, transmeton Gazeta Shneta.

Ja postimi i plotë i Musës:

Pershendetje te dashura Nena.

E di qe koheve te fundit kam munguar me keshillat e mija por siq ju kam thene qe me duhet nje kohe te shkurte pauze per shkak te angazhimit tim rreth librit i cili eshte ne proces e siper dhe se shpejti do te jete ne duarte e juaja.

Arsyeja pse po ju shkruaj sot eshte se jam shume e interesuar te mesoje nenat qe jetojne jashte Kosoves, a ju dhene vaksinen HepB (hepatitiS B ) foshnjeve, se ne Kosove po u ipka ndersa ne Angli ku une jetoje u ipet vetem foshnjeve nena e te cileve ka pasur HepB.

Tē dashurat nana nē Angli jepet vakcina hepatitis B vetëm nëna nëse është e prekur me hepatit B ndërsa BSG Ju ipet pasë lindjes e kam cekë nē status pse ?

Disa pediatra nē Angli preferojn 2.5 mil paracetamoll para vakcinēs pērshkak dhimbjsē tē gjylpans

Ndrsa disa pediatra janē kundēr ??