Mamia Razije Musa: Si ta përmirësoni pamjen e veshit tek bebet

2017-10-19 në ora 10:59

 

Mamia Razije Musa me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, tregon për problemet e shpeshta që kanw fëmijët me veshët duke ju përgjigjur shumë nënave të cilat ishin të shqetësuara për fëmijët e tyre.

Ajo thotë se nuk ka asgjë për t’u shqetësuar, pasi vetëm një përqindje e vogël e fëmijëve mund të kenë ndonjë trashëgimi në formën e veshit.

Për më shumë lexojeni postimin e plotë:

 

“Pershendejte Nena

Sot do te iu pergjigjem ne nje pyetje mjafte te shpeshte te cilen ju me drejtoni ne inbox.

Me dhjetra nena me kane shprehur shqetsimin per formen e vesheve te bebes.

  1. Jane tė mēdhenje
  2. Jane tē shtypur
  3. lapra e veshit nuk ēshtë e rregulltē.

E shume pyetje te tilla.

Mos u shqetesoni. Vetem 8% e femijeve mund te kene te trasheguar ndonje forme apo ndryshim te vesheve.

Dhe nuk ēshte ndonje anomali qē nuk mund te korrigjohet. E sidomos suksesi eshte 100% me i sigurte nese intervenohet me heret.

Sapo te i vereni ato ndryshime ose forma te cilat ju duken shqetesuese estetikisht ateher lirisht menjeher intervenoni, normalisht me konsulten e mjekut te femijeve.

Nuk ēshte ndonje procedure e komplikuar dhe nuk kerkone ndonje ekspert te vecante per te konstatuar si problem qe duhet ose jo te intervenohet. Mjaftone te konsultoheni me nje OTORINOLLARINGOLOG

(Doktor I hundēs veshit dhe fytit)

  1. nē veshē vendoset nje shufēr plastike dhe ngjitet me leukoplaster ( fllaster) e pas nje kohe tē shkurter do te shikoni suksesin

Nēse pritni me tepēr se 6 muaj pas lindjes, atehere suksesi ne intervenim eshte me i ngadalte, zgjate me shume.

Ndersa Nese kalojne disa vite duhet tē intervenohet nē mēnyr kirurgjikale.

Pra nana nē foto janē disa Beba me kēto çrregullime.

Poashtu ne internet ka mjete qe mund te porositen ne internet per te ndihmuar ne permirsimin e ketyre çregullimeve estetike, por mos i perdorni pa konsult te mjekut (ORL)

ME shume dashuri

Razija” /Gazeta Shneta/