Mbahet konferenca e 15 evropiane “Nisma e ekspertëve shqiptar në emigracion për rikthimin e TRURIT”

2022-06-24 në ora 17:35

Është mbajtur sot konferenca e 15 evropiane me temën “Nisma e eksperteve shqiptar në emigracion për rikthimin e TRURIT”.  Në këtë konferencë në mesin e dhjetra mjekëve e specialistëve i pranishëm ishte edhe Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi.

Ai para mediave tha se konferenca e mbajtur sot është tubim shkencorë i mjekëve të Kosovës dhe të atyre që veprimtarin e tyre e ushtrojnë në vende tjera të Europës.

“Është ajo hallka e zingjirit që neve na lidhë në vendin tonë”, tha ministri.

Sa i përketë ikjes së mantelbardhëve nga vendi, Latifi theksoj se qëllimi i ministrisë është të siguroj mirëqenje për personelin shëndetësor ndërsa thekeson se nuk do të mund të ndal asnjëherë ikjen nga vendi pasi që një gjë e tillë është në të gjithë botën.

“Në tërë botën ka largime të mjekëve. Vendimi i një mjeku apo një infermieri me nejt në Kosovë ose me shku jashtë është shumë kompleks me i ndrru të gjitha elementet me i bë të gjitha ato qendrat e ekselencës ne nuk kemi me mujt me ndalë 100 përqind ikjen e mjekëve. Unë jam shumë i interesuar me ndalu për krejt, por kjo kurrë nuk do të ngjajë. Jam e interesuar që mirëqenjë e mjekëve tanë infermierëve tanë me qenë në nivelin më të duhur”, u shpreh ministri.

Presidentja e kësaj federate Aurora Dollenberg, thekson se konferenca ka për qëllim shkëmbimin e dijës ndërmjet personelit shëndetësorë.

“Mjekët këtu kanë eksperiencat e tyre dhe janë në vendet e tyre qëllimi është që ata të cilët kanë ardhur nga vendet e ndryshme të Europës sot të prezantojnë studimet më rë fundit shkencore”, u shprej ajo gjatë konferencës për media.

Dollenberg gjithashtu shtoi se zhvillimi i një konference të tillë është vërtetim i punës dy vjecare. /Gazeta Shneta/