Me anë të kësaj frymëmarrje ju relaksoni veten dhe qetësoni fëmijën tuaj

2017-10-27 në ora 09:05

A keni qenë ndonjëherë aq e mërzitur nëse dikush ju ka thënë të “merrni frymë thellë”? Kur jemi të stresuar, të frikësuar ose në dhimbje, ne automatikisht shtrëngohemi dhe mbajmë frymën. Me kalimin e kohës, kjo mund të çojë në dhimbje koke, ankth dhe madje edhe presion të lartë të gjakut.

Mësimi se si të qëndroni të qetë është një aftësi jetësore shumë e rëndësishme. Për fat të keq, shumë njerëz në kulturën tonë kurrë nuk e mësojnë atë (ose mund të qetësohen vetëm duke ngrënë, duke fjetur, duke parë televizor ose duke përdorur drogë dhe alkool).

Megjithatë, të gjithë të rriturit dhe fëmijët kanë një reduktim të fuqishëm të stresit natyror: frymëmarrje e thjeshtë!

Vetëm disa frymëmarrje të lehta të quajtura(frymëmarrje magjike) shpejt mund të sjellin një ndjenjë paqeje. Frymëmarrja magjike ndihmon fëmijët e vegjël impulsivë të mësojnë të heqin vesin e tyre.

Me një praktikë të vogël, miku juaj i vogël mund të mësojë se si ta përdorë këtë aftësi të shkëlqyeshme vetë-qetësuese në çdo kohë kur ai është i frustruar, i frikësuar, i lënduar. Është një mjet i vetëkontrollit që fëmija juaj mund të përdorë gjithmonë.

Përdoret më së miri për të vegjlit mbi 2 vjeç, të cilët janë shumë të paduruar për çdo gjë, shkruan HappiestBaby, transmeton Gazeta Shneta.

Si të praktikoni dhe të mësoni frymën tuaj të foshnjës

Kjo shkathtësi është aq e thjeshtë sa frymëmarrja, por para se të mësoni fëmijën tuaj të vogël, është e rëndësishme për ju që ta mësoni atë.

Së pari, Ju praktikoni:

Relaksoni fytyrën tuaj. Kur shtëpia është e qetë, fikeni telefonin dhe qetësohuni për 2-3 minuta për vete. Uluni në një karrige të rehatshme, vendosni këmbët në tavolinë, vendosni duart në barkun tuaj, çlodhni shpatullat dhe më e rëndësishmja lërini muskujt e vegjël rreth gojës dhe syve të marrin ajër shumë të butë dhe në këtë mënyrë do të ndiheni më të relaksuar.

Merrni frymë të ngadaltë. Ngadalë thithni përmes hundës tuaj  pastaj ngadalë nxjerr përmes hundës tuaj. Bëni një zhurmë të vogël që të futet ajri brenda dhe jashtë, dhe mos e mbani frymën tuaj.

Ndërsa merrni frymë, le të ngrijë ngadalë një dorë dhe, kur fryni lërini të bjerë ngadalë.

Praktika ku mund të shikojë fëmija juaj. Ai mund jetë kurioz dhe do  të dojë të imitojë ty.

Tani, je gati të mësoni të vogëlin tuaj:

Thuaj, “Merr frymë ngadalë me mamin”. Filloni duke e çuar atë nëpërmjet disa frymëmarrje të shpejta si të numëroni deri në 2, duke përdorur zërin tuaj të zhurmshëm dhe lëvizjen e dorës për ta udhëhequr atë.

Mos u frustoni nëse ai nuk mund ta bëjë këtë menjëherë. Mund të kërkojë një duzinë përpjekjesh për të që ta mësojë atë.

Jepni çdo frymëmarrje me inkurajim: “Frymë e mirë!” “Mirë vazhdo sipas dorës sime.” Jepni një kontroll të dorës dhe menjëherë ndiqni me një lojë të vogël.

Gradualisht, udhëhiqni fëmijën tuaj nëpërmjet frymëmarrjes më të. Sapo të ketë sukses në frymëmarrjen magjike, praktikoni atë në vende të ndryshme dhe në kohë të ndryshme të ditës. /Gazeta Shneta/