Mendohet që brenda 1 viti do të jetë në dispozicion vaksina kundër kancerit

2018-03-30 në ora 18:21

Një vaksinë kundër kancerit e cila i ka shëruar 97 për qind të tumorëve të gjakut te minjtë do të testohet gjatë këtij viti edhe te njerëzit.

Pacientët që do ta marrin këtë vaksinë, e cila i përmban dy ilaçe që janë të sigurta, nuk do t’iu nënshtrohen kimioterapisë

Nëse rezultatet dalin pozitive edhe në testimet e njerëzve, hulumtuesit presin që brenda një viti apo dy vjetëve të del ilaçi në dispozicion për të gjithë, transmeton Gazeta Express.

Vaksina, në vend se ta forcojë imunitetin, kryesisht funksionon duke e aktivizuar sistemin e imunitetit që t’i sulmojë tumorët.

Vlen të ceket se miliona njerëz diagnostikohen me kancer brenda një viti, ndërkaq sëmundja mbetet ndër shkaktarët kryesorë të vdekjeve në botë.

Padyshim se kanceri është një problem serioz dhe asnjëherë nuk do të jemi të kënaqur derisa të gjendet ilaçi për çdo person që vuan nga kjo sëmundje. / Gazeta Shneta