Mijëra fëmijë po marrin këshilla rreth vetmisë në internet

2017-04-17 në ora 18:14

Ekspertët kanë paralajmëruar se mijëra fëmijë po marrin këshillim rreth vetmisë, me rritje të varësisë nga mediat sociale. Fëmijët të cilët kishin bërë kërkime të tilla, thuhet se ishin fëmija i vetëm në familje.

Fëmijët e rinj deri në gjashtë vjeç janë lajmëruar tek bamirësia për ndihmë, me pretekstin se janë duke u ndjerë të padukshme dhe të keqkuptuar nga familja e tyre shkruan The Telegraph, transmeton Gazeta Shneta.

Bamirësia thotë se fëmijët po vuanin nga një botë të dixhitalizuar, me prindërit “të varur nga të qenit të zënë” ndërsa mediat sociale i bënin ata të ndiheshin “të shëmtuara dhe jopopullore”.

“Sigurisht që shumë prej nesh duhet të punojmë shumë, çiftet mund të kenë nevojë të punësohen në punë të zëna për të rritur të ardhurat e tyre, por nganjëherë kjo lë shumë pak kohë për njerëzit që na interesojnë më shumë, fëmijët tanë.”

Shifrat e reja tregojnë se bamirësia dha 4,063 seanca këshillimi, ekuivalente me 11 në ditë, për fëmijët dhe adoleshentët që vuanin nga vetmia gjatë vitit 2016/17. Pothuajse tre të katërtat e seancave të tilla ishin me vajza./Gazeta Shneta/