Moderna pritet të sjellë në dispozicion mbi 100 milionë doza të vaksinës anti covid

2020-12-04 në ora 17:20

Kompania Moderna tha thënë të enjten se pret të ketë deri në 100-125 milion doza të vaksinës anti covid deri në tremujorin e parë të vitit 2021.

Kompania ka aplikuar për autorizimin e përdorimit emergjent të vaksinës anti covid nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) që pritet të mbahet më 17 dhjetor shkruan CNN, transemton GazetaShneta.

“Kompania pret të ketë në mes 100 milion dhe 125 milion doza në dispozicion në tremujorin e parë të vitit 2021”

Vetëm në SHBA pritet të jenë në dispozicion afërsisht 20 milion doza deri në fund të vitit 2020.

“Prej dozave të planifikuara priten që 85-100 milionë doza të jenë në dispozicion jashtë SHBA-së”, kanë thënë zyrtarët./GazetaShneta/