Mos lejoni ndonjëherë që mizat e shtëpisë të prekun në ushqimin tuaj, konfirmon studimi i ri

2018-04-17 në ora 09:45

E gjithë kjo mund të duket paksa e qartë- por studimi jep informacion të ri përse mizat e shtëpisë në ushqimin tuaj janë kaq të rrezikshme

Mizat mund të depozitojnë sëmundje në ushqimin tuaj, ka paralajmëruar një studim.

Kafshët mbajnë qindra lloje të ndryshme të baktereve dhe mund të ndihmojnë që të përhapet mes njerëzve, sipas një studimi të ri. Dhe kjo është kryer kur ata të tokës në poo dhe çështje të tjera organike të neveritshme që janë kryer pastaj mbi ushqimin tuaj, shkencëtarët spekulojnë.

Lajmi nuk mund të duket si një surprizë për këdo që ka hasur në mizat e shtëpive gjatë një dreke, ndërsa pret në banak të kuzhinës. Por kjo tregon se sjellja verifikohet shkencërisht dhe se është një ide e mirë t’i mbash larg.

Studiuesit paralajmërojnë që të mos hanë ushqime që kanë ndenjur jashtë, ose të hanë piknikë në mjedise urbane të zëna që mund të inkurajojnë mizat për t’u ngrënë ushqimin e tyre.

Ata gjithashtu kanë hartuar mikrobiomat e sakta në 116 shtëpitë dhe mizat nga tre kontinente të ndryshme, duke i lejuar ata të zbulojnë se çfarë sëmundjesh mund të përhapen.