Moti sot, 12 janar 2018

2018-01-12 në ora 07:32

Pas motit të butë që po mbretëron ditëve të fundit, nga Atlantiku fusha ciklonike jostabile do të depërtojnë mbi Itali ditëve të ardhshme, ndërsa masa më të ftohta ajrore nga verilindja e kontinentit gradualisht do të fillojnë të shtrihen nga rajoni ynë, që do të zbresin temperaturat rreth vlerave mesatare për këtë periudhë kohore.

Temperaturat e ajrit gradualisht do të zbresin rreth vlerave mesatare. Minimalet do të luhaten nga +2C deri +3C, e ato maksimale nga 6C deri në 7C, e ditëve të fundjavës minimalet do të zbresin në -2C deri 0C, e ato maksimale në 3C deri 4C.

Do të fryejë erë e lehtë dhe mesatare nga lindja-verlindja 1-6m/s.
Shtypja atmosferike do të zbres rreth vlerave normale, që më pas të rritet lartë mbi vlera normale.