MSH-ja jep për herë të tretë tenderin 10 milionësh për ndërtimin e spitalit në Ferizaj (Dokument)

2017-07-25 në ora 08:59

Është hera e tretë që Ministria e Shëndetësisë nënshkruan kontratën për ndërtimin e Spitalit në Ferizaj.

Kësaj radhe, tenderi mbi 10 milionë euro i është dhënë kompanisë NNP “Arberia Com”, raporton Gazeta Shneta.

Për ndërtimin e këtij spitali kanë konkurruar 20 kompani të ndryshme nga Kosova.

Projekti për ndërtimin e spitalit pritet të zgjasë 3 vite dhe vlera totale e tij është 10,235,587.105 Euro.

Spitali sipas projektit pritet të ketë 250 shtretër. Vitin e parë do të investohen 20 për qind e shumës totale, ndërsa nga 40 për qind në dy vitet pasuese.

Sipas dokumentit të publikuar në KRPP, vlera e parashikuar e këtij projekti ka qenë 10,235,587.105 Euro, ndërsa kriteri për dhënien e tenderit ka qenë çmimi më i ulët.

Data e planifikuar për nënshkrimin e kontratës është më 3 gusht.

MSH-ja dy herë është detyruar ta anulojë këtë projekt për shkak të paqartësive të krijuara gjatë dhënies së kontratave.

Herën e parë kontrata i ishte dhënë kompanisë “Al Trade”, ndërsa herën e dytë tri kompanive “FAVOR ING” & “AS ING” & “ÇLIRIMI”.

Kujtojmë se Agjencia Kundër Korrupsionit kohë më parë i kishte bërë dy opinione negative për procedurat e prokurimit të ndjekura nga Spitali Regjional i Ferizajt, ku flitej për anën e “errët” të procedurave tenderuese nga ky autoritet kontraktues.

Spitali do të ndërtohet afër Parkut të Lirisë, lokacion ky i caktuar nga Kuvendi i Komunës së Ferizajt. /Gazeta Shneta/