MSH thirrje grave që të bëjnë mamografinë për diagnostikimin e kancerit të gjirit

2021-10-12 në ora 13:10

Ministria e Shëndetësisë iu ka bërë thirrje grave që të bëjnë mamografinë për diagnostikimin e kancerit të gjirit.

MSH në thirrjen e saj ka bërë të ditur se gratë që bëjnë kontrolle të vazhdueshme kanë 47 për qind gjasa më shumë që t’i mbijetojnë kësaj sëmundje, transmeton Gazeta Shneta.

“Gratë që kontrollohen rregullisht për kancerin e gjirit kanë një rrezik 47% më të ulët të vdekjes nga kjo sëmundje në krahasim me ato që nuk e bëjnë këtë”.

“Vdekjet nga kanceri i gjirit kanë rënë që nga viti 1990 falë zbulimit të hershëm, rritjes së vetëdijes dhe opsioneve të reja të trajtimit”, thuhet në njoftimin e MSH-së. /Gazeta Shneta/