Ndryshimet e gjumit tek bebet, nga 1 deri në 12 muaj

2019-04-04 në ora 20:54

Modeli i gjumit të fëmijës ndryshon shumë gjatë vitit të tyre të parë paslindjes. Foshnjës i nevojitet gjumë gjatë gjithë kohës, dhe ju mund të filloni t’i inkurajoni ata të mbushin gjumin e tyre në natën.

Ndarja midis natës dhe ditës është hapi i parë – dhe kuptimi i nevojave të tyre të pijshëm është përbërësi i dytë i rëndësishëm.

– Foshnjat e vogla kanë nevojë për ushqim gjatë gjithë kohës; Rreth 75% e foshnjave 3 muajsh mund të flenë për një kohëzgjatje prej 6-7 orësh gjatë natës – të ketë një ushqim, pastaj të kthehen për një gjumë tjetër si dhe 3 pushime të gjata në ditë.

– Nga 6 muaj, në teori, një fëmijë mund të fle për 10-12 orë gjatë natës. 3 herë në ditë; Me 9 muaj, në mënyrë ideale nuk ka pushim pas mesditës. Ndërsa pasi që foshnja të bëjë 12 muaj, duhet vetëm një kohë në mesditë./Gazeta Shneta/