Në Gjinekologji dje nuk pati shumë lindje, por ndodhi diçka e pazakontë

2017-11-08 në ora 11:02

Ditë e pazakontë ka qenë dje në klinikën e Gjinekologjisë sa i përket numrit të lindjeve dhe gjinisë së bebeve.

Në raportin e klinikës janë regjistruar 26 lindje, ku një prej tyre ka qenë me binjakë, shkruan Gazeta Shneta.

Nga gjithsej 27 foshnje, 19 nëna kanë lindur vajza, ndërsa vetëm tetë djem.

Zakonisht në Gjinekologji numri i vajzave është përgjysmë më i vogël sesa i djemve.

Poashtu numri i nënave që kanë lindur për herë të parë ka dominuar dje në krahasim me nënat që kanë pasur lindjen e dytë ose më shumë.

Janë 18 nëna nga 26, që kanë përjetuar gëzimin e ardhjes së fëmijës në jetë për herë të parë.

Ndërsa me operacion cezarian kanë kryer lindjen shtatë gra. /Gazeta Shneta/