Nëse keni fëmijë kokëfortë, ja çfarë duhet të bëni

2018-07-29 në ora 13:45

Të vegjëlit janë si të rriturit ata jo çdo herë  dëgjojnë. Në moshën e tyre, ata duhet t’i mësojnë se si t’i kushtojnë vëmendje të tjerëve. “Por ajo që ndodh shpesh,” thotë Roni Leiderman, dekani i asociuar i Qendrës së Familjes në Universitetin Nova Southeastern në Fort Lauderdale, Florida, “është se prindërit thonë diçka 10 herë, pastaj foshnja i dëgjon’’.

Ashtu si çdo prind e kupton më shpejt ose më vonë, vetëm pse je më i madh rrallë ka efektin e dëshiruar. Ju duhet të vendoseni në lartësinë e foshnjës dhe ta shikoni drejt në sy në mënyrë që ai t’iu dëgjojë, transmeton Gazeta Shneta.

Tregoni mesazhin tuaj në mënyrë të qartë, thjesht, dhe me autoritet të qetë. Fëmija juaj do të humb vëmendjen nëse filloni një temë shumë të gjatë. Është e vështirë për të gjetur pikat e një mesazhi të tillë si ‘’është ftohtë jashtë, prandaj duhet që të veshësh triko të trashë para se të shkon në dyqan’.

Bëni të qartë se mendoni për atë që thoni dhe nuk bëni kërcënime ose premtime që nuk do t’i mbani. Nëse i thoni 2-vjeçarit tuaj, “Ju duhet të pini ujë në drekë,” mos pini pesë minuta më vonë dhe le të ketë lëng afër vetes./Gazeta Shneta/