Nëse ushqimi juaj që e shijoni ka ndryshuar, kërkoni për një mundësi të testimit për Covid

2020-10-25 në ora 21:57

Deri tani, simptoma më e çuditshme e Covid-19, ishte humbja e nuhatjes e dokumentuar mirë dhe diskutuar gjerësisht.

Por më pak njerëz e dinë se një shenjë tjetër e lidhur me koronavirusin mund t’ju japë gjithashtu një diagnozë të tillë si: një ndjenjë e ndryshuar e shijes shkruan burimi BestLife, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë pacientë me Covid, raportojnë se kanë humbur aftësinë e tyre për të shijuar ushqim ose për të përjetuar një ndryshim të madh në paletën e tyre – ndonjëherë duke kujtuar gjëra të njohura.

Dr. Rachel Kaye, një profesoreshë e otolaringologjisë në Universitetin Rutgers, mori një numër dërrmues të thirrjeve nga kolegë profesionistë mjekësorë për pacientët që përjetojnë këtë fenomen të veçantë.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatëzanisë KLIKO KËTU.

“Gjithçka ka shije si kartoni” dhe “Nuk mund të nuhas asgjë “, shpjegoi Dr. Kaye për rezultatet e pacientëve.

Ajo vuri në dukje se shumë prej atyre pacientëve nuk kishin simptoma të tjera të njohura të Covidit, por shumë prej tyre rezultuan pozitivë për koronavirus brenda dy javësh pas thirrjeve.

Ndërsa njerëzit shpesh e shohin humbjen e shijes ose nuhajtes si një simptomë e pamundur, studimet kanë treguar se deri në 80 përqind e atyre me Covid e përjetojnë atë.

Fatmirësisht, ka disa lajme të mira- nëse e keni humbur atë ndjesi të veçantë të shijes, dijeni se zakonisht kjo periudhë shoqërohet me koronavirus të tipit të lehtë dhe mund të tregojë për një shërim më të shpejtë. /Gazeta Shneta/