‘Novartis’ nga Tirana ia dhuron Kosovës 150 mijë euro për luftën ndaj koronavirusit

2020-04-24 në ora 13:46

Kompania e njohur botërore e barnave “Novartis” ia ka dhuruar Kosovës 150 mijë euro për t’u pajisur me materiale në luftën kundër koronavirusit.

Donacioni është dhuruar nga përfaqësuesi i kompanisë ‘Novartis’ në Tiranë dhe i është dedikuar vetëm për nevoja të luftës kundër Covid-19. Donacioni është bërë me anë të një marrëveshje ku palët janë dakorduar se shuma e dhuruar nuk përmban asnjë obligim ndaj përfituesin dhe as për dhuruesin, shkruan Gazeta Shneta.

Njoftimi i plotë nga MSH:

Me qëllim të ndihmesës së institucioneve të shëndetësisë në përballimin e barrës së shkaktuar nga emergjenca e shëndetit publik Covid-19, përmes llogarisë së dedikuar në Kosovë për Covid-19, Ministria e Shëndetësisë ka pranuar nga “Novartis Pharma Services Inc.” (Zyra përfaqësuese në Tiranë) donacion shumën prej 150,000.00€.

Ky donacion i dedikohet vetëm blerjes së pajisjeve dhe materialeve mjekësore për përballimin e situatës së krijuar nga Covid-19, sipas kërkesës së SHSKUK-së për nevoja të Klinikës Infektive dhe qendrave të tjera për luftimin e Covid-19

Donacioni është bërë sipas një marrëveshjeje të nënshkruar më 21 prill 2020 midis MSh-së dhe “Novartis Pharma Services Inc.”, sipas së cilës shuma e dhuruar nuk përmban asnjë detyrim për përfituesin që të përshkruaj, furnizoj, administroj, rekomando dhe/ose të blej produkte farmaceutike Novartis dhe nuk është një shpërblim për ndonjë vëllim, vlerë ose referencë në të shkuarën apo për të ardhmen e biznesit.

MSh falënderon “Novartis Pharma Services Inc”për kontributin në përballimin e Covid-19 në Kosovë.