Nuk do ta besoni se me çfarë e shëroi kancerin ky fëmijë!

2017-05-03 në ora 20:24

Prindërit e një djali të vogël të prekur nga kanceri pretendojnë se një komponim i kanabisit ka zvogëluar tumorin vdekjeprurës të trurit të tij.

Pak William Frost, katër vjeç, u diagnostikua me një tumor ependymoma të trurit në vitin 2014 shkruan The Sun, transmeton Gazeta Shneta.

Pas kryerjes së operacioneve dhe kimioterapisë, prindërve të tij të shkurajuar Steve dhe Hilary u thanë vitin e kaluar se po vdiste.

Jo të gatshëm për të pranuar fatin e djalit të tyre ata filluan të studionin terapitë alternative.

Ata erdhën përmes një komponimi jo-psikoaktiv të kanabisit të quajtur kanabidol (CBD), për të të cilin disa kanë pretenduar se ka veti të shërimit të kancerit.

Steve dhe Hilary gjetën një klinikë private të gatshme për të përshkruar substancën sintetike.

Brenda disa muajve ata thonë se tumori i William-it me madhësinë e topit të golfit ishte zvogëluar me dy të tretat.

Tani William, nga Newark, në Nottinghamshire, është në gjendje të shkojë në shkollë me kohë të pjesshme.

Steve, 36 vjeç dhe Hilary, 34 vjeçe, po mbështesin kërkime të reja nga ekspertët në Qendrën Kërkimore për tumorin në tru, në Nottingham, nëse CBD mund të zvogëlojë qelizat e kancerit të trurit.