Pastroni sinusët vetëm përmes gishtave!

2017-05-28 në ora 14:17

Sinuset krijojnë çështje të rënda dhe dhimbje të dhimbshme, gjithashtu mbytëse. Njerëzit shqetësohen për këtë dhe kanë nevojë për rrugë të qarta frymëmarrjeje. Të ftohtit, alergjia, gripi dhe moti ndikojnë në këtë dhe bllokojnë sinuset. Shpesh, njerëzit marrin medikamente dhe ilaçe për këtë, transmeton Gazeta Shneta.

Gjuha dhe presioni në mes vetullave

Mjekësia alternative thotë se keni nevojë për heqjen e lëngjeve. Një përdorues i Reddit, gjithashtu ekspert i masazhiimt, tha se akupresura është e mirë dhe e dobishme. Shtypni disa pika dhe bëni rrjedhjen më të mirë të lëngjeve. Vendi i presionit për këtë është goja brenda. Shtypni gjuhën në qiellëzën e gojës dhe shtyni gishtin në mes të vetullave në të njëjtën kohë. Shtypni për 20 sekonda për t’u ndier të lehtësuar.

Shtoni presion sipër vetullave

Eksperti i masazhit, Lynn Vitale, tha të shtypni gishtat mbi vetullat për të lëvizur mukusin e bllokuar. Vendosni gishtat në fillim dhe në fund të vetullave, ku ata preken me njëri tjetrin. Shtyni përpara për 5 sekonda. Lëvizni gishtat në pjesën qendrore midis vetullave. Përsëriteni këtë deri sa t’iu nevojitet./Gazeta Shneta/