Përdorimi i antibiotikëve përpara moshës dy vjeçare mund të sjell probleme kronike në vitet e ardhshme te fëmijët

2020-11-28 në ora 17:33

Antibiotikët përdoren gjerësisht për të trajtuar një mori sëmundje te fëmijët në mënyrë të shpejt dhe efektive.

Studimi i botuar në revistën Mayo Clinic Proceedings thekson rreziqet e përdorimit të antibiotikëve përpara moshës dy vjeçare shkruan VeryWellFaamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Studiuesit kanë bërë të ditur se këto ilaçe rrisin prevalencën e kushteve shëndetësore si astma, alergjitë, mbipeshë, madje edhe çrregullime të spektrit të autizmit dhe ADHD.

Në anën tjetër, shmangia e përdorimit të antibiotikëve sjell probleme edhe më të rënda në gjendjen shëndetësore të fëmijës.

Në rast se, fëmija ka infeksion viral apo bakterial, mjekët duhet ta trajtojnë atë më antibiotikë përpara se të përkeqësohet gjendja shëndetësore e fëmijës./GazetaShneta/