Pse duhet të hani banane me shenja të zeza

2017-10-30 në ora 13:49

Bananet me shenja të zeza reduktojnë rrezikun nga sulmi në zemër

Herën tjetër kur të blini banane, mos mendoni se ato me shenja të zeza janë të këqija dhe se nuk duhet t’i merrni, duke u munduar që t’i gjeni ato pa shenja.

Në fakt bananet me shenja të zeza janë më të shëndetshme. Duke stimuluar mekanizmin në rreshtim të barkut, bananja ju mbron nga acidet që shkaktojnë urth dhe dhimbje barku.

Bananet gjithashtu janë të njohura për aftësinë që kanë në uljen e shtypjes së lartë të gjakut, dhe rrezikut nga sulmi në zemër.

Kështu, bananet me shenja të zeza kanë treguar se reduktojnë rrezikun nga sulmi në zemër veçanërisht tek gratë.

Gjithashtu, duke ngrënë një banane të tillë ju do të parandaloni ndjenjën e lodhjes në mëngjes, falë vitaminës B6.