Pse fëmijët duhet të flenë në errësirë?

2017-03-29 në ora 20:20

Gjumi ju jep më shumë energji, stimulon kreativitet dhe shumë gjëra të tjera.

Ka mënyra të ndryshme për të zgjidhur problemin tuaj me gjumin, si, të lexoni, të dëgjoni muzikë të qetë, dhe të bëni joga.

Mirëpo, nuk e dimë përse fëmijët duhet të flenë gjithmonë në errësirë!

Melatoni, hormoni i cili rregullon gjumin dhe zgjimin, prodhohet vetëm në errësirë. Duhet të jeni të kujdesshëm që ata të mos i pengojë drita, apo zërat.

Gjumin e pengon madje edhe drita e TV-së, ora me zhurmë.

Dhe çfarë e ndihmon një foshnje të fle?

Natyrisht, gjumi është i këndshëm kur paraprakisht fëmija juaj bën dush, qumështi i ngrohtë, perdet e mbyllura, madje edhe një lodër, që ta ‘mbrojë’ natën.