Pse janë kaq të veçanta hallat dhe tezet në jetën e fëmijës

2019-03-06 në ora 08:43

Tezat dhe hallat luajnë një rol të veçantë në jetën e fëmijës. Familjet moderne sot tentojnë të marrin konfigurime më komplekse. Kjo është arsyeja pse hallat dhe tezet kanë filluar padyshim të luajnë një rol thelbësor në edukimin e fëmijëve. Ata nuk janë vetëm personat më të afërt, por të qenit një teze/hallë është një mënyrë jetese.

Është emocion i veçantë! Disa “halla e teze” shërbejnë si nënë e dytë, mikesha më e mirë apo mësuesja e preferuar. Ato u japin një dashuri të jashtëzakonshme nipave dhe mbesave të tyre.

Prindërit mësojnë dhe këshillojnë fëmijët e tyre, gjyshërit i llastojnë ata, ndërsa hallat e tezet ua japin të gjitha këto nipave dhe mbesave të tyre.

Një fëmijë është gjithmonë i lumtur me një hallë e teze të dashur dhe të përzemërt që mund të ndikojë pozitivisht në jetën e fëmijës.

Unë jam bërë teze dhjetë vite para se të bëhesha nënë. Gjatë kësaj kohe pata mundësinë të shijoja dy nipat e mi, të kujdesesha për ta, t’i dua dhe t’u mësoja gjëra të rëndësishme për jetën dhe dashurinë. Dhe sigurisht që t’i llastoja.

Jam e sigurtë se do t’i kujtojmë gjithmonë momentet e çmuara që kemi kaluar bashkë.

Unë i kam shikuar ata të rriten dhe të bëhen njerëz kaq të bukur. Ata janë gjithnjë në mendjen time dhe në zemrën time dhe derisa u bëra prind vetë e kuptova se sa shumë më kishte ndikuar kjo eksperiencë. Sa shumë kam mësuar se si të kujdesem me fëmijët.

Kjo është arsyeja pse unë e konsideroj të qenit një hallë dhe teze një përvojë fantastike.