Rreziqet që na kanosen kur nuk kryejmë marrëdhënie seksuale për një kohë të gjatë

2018-04-09 në ora 21:02

Një listë të tri efekteve anësore për shkak të mungesës së marrëdhënies seksuale është përgatitur nga HackSpirit, transmeton Gazeta Shneta.

Rreziku më i lartë i sëmundjeve të zemrës

Një studim shkencor ka gjetur se kryerja e marrëdhënies seksuale në vetëm dy herë në javë shton dy herë më shumë mundësinë e bllokimit të arterieve.

Më shumë stres

Ju mund të ndjeheni seksualisht i frustruar për një arsye, pasi hulumtimi tregon se seksi është i mirë për lehtësimin e stresit.

Seksi rrit nivelet e endorfineve dhe hormonit oksitocinë të prodhuar nga truri.

Rritja e ngadaltë e trurit

Të kryesh seks më shpesh në fakt mund të të bëjë më të mençur, bazuar në hulumtimin e Oksfordit./Gazeta Shneta/