“Sa duhet te peshojë fëmija im?”, ju tregon dietologia Anila Kalleshi

2017-11-02 në ora 17:27

Nënat e reja janë të përkujdesshme në çdo detaj që lidhet me fëmijën e tyre. Që nga ngjyra e lëkurës, dhëmbët dhe sidomos shqetësimi kryesor i tyre lidhet me peshën dhe gjatësinë.

Ato “fajësojnë” veten në jo pak raste sepse mendojnë se fëmijët e tyre janë nën peshë ose më të shkurtër nga bashkëmoshatarët e tyre. Por nuk bëhet gjithmonë fjalë për një problem në shëndetin e tyre.

Nutricionistja Anila Kalleshi, e mirënjohur në vendin tonë si një nga ekspertët më të mira të ruajtjes së shëndetit, sjell të detajuar normat e peshës dhe gjatësisë në varësi të moshës së fëmijës suaj.

Ndiqni tabelat si më poshtë: