Sa gjatë duhet përdorur kremrat ndaj diellit pasi të jenë hapur?

2017-07-02 në ora 17:43

Disa kremra ndaj diellit kanë data skadimit, ndërsa të tjerët mbajnë një simbol që tregon se sa muaj mund të përdoret pasi të jetë hapur një herë, shpjegon Colin Dougall nga LloydsPharmacy në Glasgow.

Nëse produkti nuk ka i ka asnjërën, zgjedhjet e NHS sugjerojnë një afat prej dy deri tre vjet nëse ruhet në mënyrë të saktë, pra, në një vend të ftohtë dhe të thatë raporton Daily Mail, transmeton Gazeta Shneta.

Pas datës së skadimit – ose nëse është ruajtur në një makinë, e ekspozuar në temperatura të nxehtë – kremi juaj i diellit mund të degradohet dhe të mos ofrojë mbrojtje nga dielli, kështu që ndoshta është më mirë ta hidhni atë dhe të blini një të ri në sezonin e ardhshëm.

Por nëse aplikoni rregullisht krem ndaj diellit, ajo duhet të ripërdoret disa herë në ditë dhe pas notit, edhe nëse është i papërshkueshëm nga uji./Gazeta Shneta/