Sëmundja e rrallë i mundësoi gruas të kujtoj çdo detaj të jetës së saj

2017-04-25 në ora 21:03

Një grua australiane ka folur se si ajo mund të kujtojë çdo gjë që ajo ka përjetuar që kur ajo ishte një fëmijë i porsalindur.

Rebecca Sharrock, 27 vjeç, nga Brisbane, është një nga 80 vetë në botë që ka fenomenin ‘HSAM’. Gjendja e rrallë i jep asaj një kujtesë shumë të fuqishme që mund të kujtojë detaje nga jeta e saj duke përfshirë dhuratat që ajo ka marrë gjatë ditëlindjes së saj të parë shkruan The Independent, transmeton Gazeta Shneta.

HSAM gjithashtu i jep Sharrock aftësinë për të mbajtur në mend çdo informacion.

Megjithatë, HSAM gjithashtu u mundëson personave të kujtojnë kujtimet e dhimbshme, duke përfshirë shpërbërjen dhe vuajtjet.

Ajo përshkruan se si prindërit e saj e çuan atë në vendin e shoferit të makinës së tyre dhe e ulën për një foto.

“Si një fëmijë i porsalindur, isha kureshtar se çfarë kishte sedilja dhe timoni mbi mua. Megjithëse në atë moshë nuk kisha zhvilluar ende aftësinë për t’u ngritur dhe për të eksploruar se sa kurioze do të ishin objektet e tjera”, tregonte ajo.

Ajo i tha transmetuesve se ajo mund të kujtojë gjithçka që ajo ka dëgjuar dhe ka ndjerë, çdo dhimbje barku apo dhimbje koke./Gazeta Shneta/