Si duhet të rrini ulur kur ushqeni me gji beben tuaj, 4 pozitat e përshtatshme

2018-01-15 në ora 10:50

Përderisa thuhet se gjidhënia është gjëja më natyrale në botë, në fakt e vërteta për shumë gra është ndryshe.

Dhimbje të forta, gjinjtë e ngrysur, fëmija i uritur, është një kombinim i vështirësive mjaft të mëdha për nënën.

Por ka një zgjidhje për këtë dhe konsiderohet se pozicioni i uljes gjatë gjithdhënies është çelësi i shmangies së këtyre vështirësive.

Mamia Nikki Khan ka dhënë disa këshilla në lidhje me këtë për NowBaby, transmeton Gazeta Shneta.

Kur foshnja juaj është duke shtuar peshë dhe ju nuk mund ta mbani në duar, atëherë pozicioni më i mirë është ta mbani ushqeni fëmijën derisa e keni vendosur në një jastëk në prehrin tuaj.

Në pozicionin e dytë, jastëkun mund ta fusni nën krah dhe aty ta vendosni beben. Kjo ju mundëson që gjiri juaj të puthet me pozicionin e kokës së foshnjës dhe ta ushqeni lirshëm. Kjo zakonisht iu preferohet nënave që kanë kryer lindjen me operacion cezarian, për të shmangur ndonjë shkelm të bebes në plagën e nënës. Ky pozicion preferohet edhe për nënat me gjinj të mëdhenj.

Pozicioni i tretë është pothuajse i njëjtë me të parin, vetëm se sugjerohet që këmbët t’i kryqëzoni ulur. Kjo preferohet për gjidhënien në ditët e para pas lindjes kur nëna nuk mund ta kap fëmijën në duar.

Pozicioni i fundit është i preferueshëm për gjidhënien gjatë natës. Pozicionohuni shtrirë dhe afroni beben tek gjiri juaj. /Gazeta Shneta/