Si ta përgatisni bananen për foshnjën tuaj mbi 6 muajshe

2019-04-15 në ora 08:57

Bananet janë një burim i shkëlqyer i të ushqyerit dhe si i tillë, është një tjetër frut i përsosur për të qenë një nga ushqimet e para të foshnjës tuaj.

VLERAT E BANANËS PËR FOSHNJËN TUAJ!

Bananet shpesh janë një nga ushqimet më perfekte të natyrës sepse përmbajnë shumë vlera ushqyese që një person ka nevojë gjatë ushqim ditorë. Një nga përbërësit kryesorë ushqyese të bananes është se ato përmbajnë kalium dhe fibra. Bananet janë gjithashtu të larta në Vitamina B6, Vitamina C dhe Vitamina B2.

Kaliumi ndihmon në presionin e shëndetshëm të gjakut, si dhe në funksionet e shëndetshme të zemrës. Disa studime kanë sugjeruar që njerëzit që konsumojnë banane dhe ushqime të tjera të larta në kalium kanë më pak gjasa të ju zhvillohet arteriosklerozën dhe presioni i lartë i gjakut.

KUR MUND TA PREZANTOJ BANANËN TEK FOSHNJA IME?

Ju lutemi, mbani mend se mosha e rekomanduar për të filluar me ushqime të ngurta është nga muaji 6.

Bananët mund të futën në menyn e foshnjës tuaj që kur ata kanë mbushur 6 mujorin. Mbajeni mend, bananet mund të shfaqin alergji, kështu që paraprakisht flisni me pediatrin tuaj rreth ushqyerjes me banane tek foshnja juaj dhe shikoni nëse keni raste alergjene edhe në familjen tuaj.

USHQIMI MË I MIRË DHE PËRSHTATSHËM

Përveç cilësive fantastike të lartpërmendura, bananet janë një nga ushqimet më të përshtatshme për çdo rast. Kanë lëkurën e tyre dhe nuk keni nevojë t’i lani thjesht largojeni lëkurën dhe hajeni direkt.

Kjo i jep bananes një “thumbs-up” të madh për prindërit sepse është shumë e përshtatshme për kohën gjatë udhëtimeve, shëtitjeve etj, kështu ndiheni mirë duke ditur se ju dhe fëmijët tuaj po kënaqeni me një nga ushqimet perfekte që natyra na afron.

DISA PRODUKTE TË MIRA, PËR T’U KOMBINUAR ME BANANE

Tërshëra 7+; Avokado 6+; Boronica 10+; Kivi +12; Pjeshkë 6+; Dardha 6+; Mollë 6+; Patate e ëmbël 6+; Kos 7+

PËRGATITJA BANANËS NË FORMË PUREJE 6+

1 Banane (Bananeja nuk kanë nevojë t’u zier, as pjekur)

Ujë, qumësht formulës ose qumësht gjirit shtohen sipas nevojës

PËRGATITJA

Hiqni lëkuren dhe prisni bananën në copa të vogla Pastaj shtypeni me piru

Për bananen s’do të ketë nevojë për përdorimin e blender apo foodprocessor, njësoj është dhe me avokadon, këto kanë një konsistencë shumë të butë.

Gjithçka në varësi të moshës dhe fazës së foshnjës tuaj, mund të mos keni nevojë të shtoni ndonjë lëng në banane. Por nëse dëshironi, ju mund ta përpunoni bananen në blender ose foodproccesor. /albareceta.com