“Si të nxjerrësh një televizor nga barku”, gruaja përshkruan dhimbjet e lindjes

2018-05-06 në ora 19:18

Mumsnet është një forum i frekuentuar për ndarje të eksperiencave të nënave.

Përdoruesit e forumit janë të sinqertë kur bëhet fjalë për të treguar në lidhje me lindjen, transmeton Gazeta Shneta.

Për pjesën tjetër të nënave që po rrisin foshnja, dhimbja është pjesë e procesit. Natyrisht që është “dhimbje me një qëllim” dhe ndjenja e shtyrjes së agonisë për çmimin përfundimtar – një fëmijë – është diçka që ne ndahemi të kënaqur, pavarësisht asaj që kanë kaluar.

“[Motra ime] është duke u përpjekur për një fëmijë,” thoshte një grua në Mumsnet, duke shpresuar që të tjerët mund ta ndihmonin sepse sinqerisht, ajo po luftonte.

“Ajo pyeti se sa e dhimbshme ishte, i thashë asaj se nuk kishte asnjë mënyrë për ta përshkruar atë, ajo tha se ajo duhet të ngjasojë me diçka.”, vazhdonte më tutje postimi.

“Pas lindjes, gjejeni se çfarë më tha? Më tha se ishte njësoj si të nxjerrje një televizor nga barku. Aq shumë e kishte përjetuar dhimbjen e lindjes.”

Megjithëkëtë, dhimbja gjatë procesit të lindjes mund të jetë e relativizuar. Dikush ndjen dhimbje më shumë, e dikush më pak, andaj rekomandohet që të mos mendoni që do të ndjeni dhimbje njëjtë. Çdo lindje është unike!/Gazeta Shneta/