Simptomat e sulmit në tru te gratë

2018-02-06 në ora 13:53

Çdo njeri mund të pësoj në çdo moshë goditje në tru. Sipas statistikave, gratë e moshës ndërmjet 18 dhe 40 vjeç janë më të prirura për goditjet se sa meshkujt e të njëjtës moshë. Goditjet mbysin më shumë gra sesa kanceri i gjirit dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t’i dini simptomat sa më parë.

Më poshtë ju sjellim disa simptoma të tyre:

Goditje ishemike -Dëmtimi i indit të trurit është shkaktuar nga mungesa e furnizimit me gjak për shkak të anashkalimit të bllokimit ose ngushtimit.

Pika hemorragjike – Arsyeja për goditje hemorragjike është thyerja e anijeve të trurit, gjë që shkakton ënjtje dhe presion.

Faktorët e rrezikut

Presioni i lartë i gjakut

Diabeti

Sëmundje të ndryshme të zemrës

Pirja e duhanit

Trashja

Niveli i lartë i kolesterolit

Alkooli

Stresi

Mungesa e aktivitetit fizik

/ Gazeta Shneta