Sipas mediave serbe, vajzat nga Shqipëria më parë martohen me serbë sesa me kosovarë

2017-04-16 në ora 21:01

Shqiptaret nuk po heqin dorë nga martesa me serbët. Madje kohëve të fundit martesat po vazhdojnë masivisht.

Disa nga serbët janë kundër këtyre martesave. Këtë e kanë vërtetuar disa komentues të Telegrafit serb të cilët kanë thënë se këto martesa janë të gabuara.

Mirëpo ka të tillë që mendojnë ndryshe duke thënë se gratë shqiptare janë vetësakrifikuese, i respektojnë burrat dhe familja për to është e shenjtë, transmeton lajmi.net.

Gazeta në fjalë ka raportuar se në shumicën e herave gratë shqiptare blihen edhe me para.

Gjëja më interesante sipas hulumtimit ka treguar se vajzat nga Shqipëria nuk i duan shqiptarët e Kosovës, më shumë i preferojnë serbët dhe malazezët.

Shpesh ndodhin grindje në mesin e këtyre llojeve të martesave shkak i muzikës serbe dhe e vendit se ku mbahet dasma, Shqipëri apo Serbi.

Përkundër shqiptareve për familjet serbe është turp i madh nëse vajza e tyre martohet me një shqiptar, shpeshherë atyre iu ndodhë të heqin dorë në situata të tilla.