Ja përse disa njerëz djersitin më shumë se tjerët (Video)

2017-04-16 në ora 20:53

Shkencëtarët kanë zbuluar katër arsyet pse disa njerëz djersijnë më shumë se të tjerët.

Gjënë e parë të cilën e vërejtën ata ishte se femrat janë më pak të ekspozuara nga djersitja se meshkujt, prandaj mos u shqetësoni nëse jeni mashkull, jeni duke kryer aktivitet me një femër dhe djersiteni më shumë shkruan Business Insider, transmeton Gazeta Shneta.

Faktori tjetër që ju bën juve të djersitni më shumë se tjerët është pasiviteti fizik. Personat të cilët ishin më aktiv fizikisht djersitnin më pak se personat pasiv.

Arsyeja e tretë ishte mbipesha. Për arsye se masa e trupit është më e madhe dhe pasiviteti fizik mund të jetë më i lartë, personat me mbipeshë kanë më shumë gjasa të lirojnë djersë.

Përderisa arsyeja e fundit ishte hiperhidrimi, i cili mund të përcjellet gjenetikisht. /Gazeta Shneta/