Stresi tek nëna gjatë shtatzanisë ndikon në gjininë e foshnjës, tregon studimi

2020-08-11 në ora 23:18

Një studim i publikuar sugjeron që stresi prenatal në gratë shtatzëna mund të ndikojë në seksin e foshnjës dhe të shoqërohet me disa forma të komplikimeve të lindjes.

Përfundimet, u bazuan në gra të shëndetshme, gra të stresuara dhe gra të stresuara fizikisht, transmeton Gazeta Shneta.

Nënat e stresuara fizikisht gjithashtu kishin më shumë gjasa të kishin lindje të parakohshme dhe ulje të ritmit të zemrës së fetusit dhe lëvizjes, gjë që studiuesit sugjerojnë se mund të ndikojë në zhvillimin e sistemit nervor qendror.

Ekspertët e shtatzanisë zakonisht pranojnë se stresi para lindjes ka ndikim në shtatzaninë e një nëne por mekanizmi i saktë se si stresi ndikon në rezultatet e lindjes së grave shtatzëna është i paqartë. /GazetaShneta/