U desh të lindte me prerje cezariane, i vdes foshnja pasi doktorët i prenë kokën gjatë lindjes

2018-01-04 në ora 09:30

Foshnja vdiq pasi mjekët bënë një prerje prej dy inç në kokën e tij gjatë lindjes emergjente. Carson Allen vdiq nga një hemorragji tre orë pasi u lind gjatë lindjes cezariane në Spitalin e Qytetit Nottingham në Angli shkruan Metro transmeton Gazeta Shneta.

Një hetim për vdekjen e tij të parakohshme në një datë të mëvonshme vendosi se ishte aksidentale. Gjykata dëgjoi se gjatë lindjes cezariane, mjekët shpuan një pjesë të butë të kafkës së Carson ndërsa prernin në murin e mitrës së tij me një bisturi.

Megjithatë, pas një beteje katërvjeçare për të marrë përgjigje, spitali tani ka pranuar ‘mangësitë’ në kujdesin e foshnjës. Claire dhe partneri i saj Scott Allen, 42, fillimisht fajësuan veten për vdekjen e djalit të tyre.

Pavarësisht nga ankthi i tyre, çifti vendosi të luftojë për drejtësi dhe kompensim nga spitali. Rasti – i mbështetur nga avokatët Nelsons – përfundimisht u mbyll në dhjetor dhe përfundoi në një vendbanim të pazbuluar për familjen.

“Nuk është se so të përfundoj e as të mbyllet ky rast në zemrat tona, aq më pak duke e ditur se vdekja e djalit tim nuk ishte faji im”.

Pas lindjes së Carson, ai u trajtua në kujdes intensiv dhe iu dha oksigjen për mushkëritë e tij të pazhvilluara, ndërkohë që mjekët luftuan për të ndaluar gjakderdhjen.

Duke kujtuar udhëtimin e saj të zemrës, Claire tha: ‘Ky hetim ishte shumë i vështirë dhe kam kaluar katër vitet e fundit duke menduar se ky ishte faji im.”

“Ka qenë përvoja më e keqe e jetës sime dhe dyshoj që familja ime do të marrë veten ndonjëherë nga humbja jonë. “Unë shpresoj që të tjerët nuk do të humbin diçka kaq të çmuar në një mënyrë kaq traumatike”.

“Lëndimi i një fëmije gjatë një lindje cezariane është një ndërlikim i njohur, por i rrallë dhe në këtë rast laceracioni ishte shumë më i rëndë sesa ajo që normalisht do të shihej.”

“Ky ishte një rast shumë tragjik. Ajo që ndodhi me Claire dhe Carson nuk duhet të ketë ndodhur dhe megjithëse asgjë nuk do t’a sjellë Carsonin mbrapa, unë shpresoj se Claire dhe familja e saj tani janë në gjendje të kërkojnë një mbyllje të rastit. / Gazeta Shneta