Vaksinat që foshnja juaj ka nevojë dhe mosha kur duhet t’ia jepni

2019-04-11 në ora 17:51

Aktualisht sëmundjet për të cilat foshnjat vaksinohen përfshijnë një numër kushtesh shumë serioze, duke përfshirë poliomielit meningjit, difterisë, kollës, fruthit, rubeolës dhe hepatitit.

Këto vaksina jepen në intervale kohore ndërmjet muajve dy dhe trembëdhjetë.

Një kohë në jetën e fëmijës suaj, kur ata janë të prekshëm nga një sëmundje e rëndë, kështu që rekomandohet që foshnjat të marrin imunizimin e tyre ashtu siç planifikohet sa më shumë që të jetë e mundur për t’u dhënë atyre mbrojtjen më të mirë.

Në muajt e ardhshëm ka plane për të shtuar vaksinat për rotavirus dhe meningjitin B në listën e vaksinave  për bebet.

A e dini se?

Studimet tregojnë se foshnjat mund të shijojnë atë që nënë po ha gjatë shtatzënisë. Shijet më të forta janë veçanërisht në gjendje të kalojnë përmes lëngjeve amniotike.

Fëmijët gjithashtu kanë shfaqur preferencat ndaj ushqimeve të caktuara të cilat i kanë ekspozuar gjatë shtatzënisë.