Vdiq e gjithë familja, nga një gabim i thjeshtë që bëri gruaja me patate

2017-05-14 në ora 13:50

Patatet mund të jenë një ushqim i shijshëm që mund të përdoren për receta të panumërta. Për fat të keq, në disa raste mund të jenë fatale.

Maria Chelysheva, 8-vjeçarja nga Rusia, mbeti jetime në vitin 2014 për shkak të grumbullit të patateve të vjetra që familja e saj la të kalbet në bodrum. Kur babai i saj shkoi në bodrum për të marrë disa patate, ai kurrë nuk u kthye. Nëna e Marisë pastaj shkoi në bodrum për ta gjetur atë, por ajo kurrë nuk u kthye.

E njëjta gjë ndodhi me vëllain e Marisë, dhe më në fund me gjyshen e saj. Gjyshja e Marisë kishte kërkuar më parë fqinjët për ndihmë, por kur fqinjët arritën, gruaja ishte tashmë e vetme në bodrum dhe pësoi të njëjtin fat të tmerrshëm si pjesa tjetër e familjes, përveç Marisë, transmeton Gazeta Shneta.

Është e rëndësishme të mbani mend se patatet përmbajnë glikoalkaloide, një përbërje kimike që gjendet edhe në bimë helmuese. Ajo bën pataten, natyrisht toksike nën rrethanat e duhura, jo vetëm kur e hani, por edhe kur inhaloni kimikatet e saj.

Përqendrimi i glikoalkaloideve rritet kur patatet prishen, duke i bërë ato të lëshojnë gazra toksike të rrezikshme. Ekspozimi ndaj këtij kombinimi vdekjeprurës vrau familjen e Marisë.

Edhe Maria ishte gati për vdekje kur ajo po kërkonte familjen e saj, por për fatin e mirë të saj, gazi u shpërnda pak, pasi nëna e saj e la derën hapur.

Ajo që ndodhi me familjen e Marisë është absolutisht e tmerrshme, por shpresojmë që tregimi i tyre do të shërbejë si paralajmërim për të tjerët për rreziqet e patateve të kalbura./Gazeta Shneta/