Vendimi i prindërve bëri që foshnja e tyre të jetë shpresë për jetën e dikujt tjetër

2019-11-10 në ora 18:52

Kjo vajzë e vogël me një defekt serioz në lindje mbijetoi vetëm 74 minuta pas lindjes, por ajo ishte në gjendje të jepte dhuratën e jetës për të tjerët.

Nëna britanik, shkruan Parents  Emma Lee ishte vetëm 13 javëshe në shtatzëninë e saj me binjakë djalë-vajzë kur ajo dhe burri Drew morën një lajm marramendës:

 Megjithëse djali i tyre po zhvillohej normalisht, vajza e tyre kishte anencefali, një defekt serioz i lindjes që do të thoshte që ajo do të lindë pa pjesë thelbësore të trurit dhe kafkës së saj transmeton Gazeta Shneta.

Por në vend që të pikëlloheshin  për lajmin për vajzën, Emma dhe Drew pothuajse menjëherë morën vendimin për të vazhduar me shtatzëninë, në mënyrë që të mund të dhuronin organet e vajzës së tyre pasi ajo të vdiste.

Ata u frymëzuan nga historia e foshnjës në Mbretërinë e Bashkuar Teddy Houlston, i cili në fillim të këtij viti lindi edhe me anencefali dhe jetoi 100 minuta para se të dhuronte valvulën e tij të zemrës dhe veshkat.

“Ne u shqetësuam, por ne nuk donim që ajo të vdiste më kot,” i tha Emma “Daily Mirror”.

Gjatë gjithë pjesës tjetër të shtatëzënësisë, çifti u përgatit për një gjë të pashmangshme, përfshirë planifikimin e funeralit të fëmijës së tyre të palindur.

Shtatzënia e vështirë mbaroi javën e kaluar, kur lindën foshnjet e tyre, Josh dhe Hope.

Vajza e vogël qëndroi gjallë për 74 minuta të çmuara, dhe prindërit e saj thonë se ajo ishte e mbuluar në dashuri, përqafime dhe puthje për çdo moment të vetëm.Ajo vdiq në duart e nënës së saj.

Në fund, veshkat e foshnjës Hope u transplantuan në një pacient të rritur dhe disa nga qelizat e saj të mëlçisë ishin ngrirë për përdorim në të ardhmen.

 “Sot ajo ende po jeton brenda dikujt tjetër dhe kjo më ndihmon me pikëllimin”, tha Emma për Daily Mirror. /Gazeta Shneta/