1,112 pacientë me Covid në trajtim, prej tyre 78 janë në gjendje të rëndë shëndetësore

2021-09-09 në ora 15:16

Sipas raportit të fundit 24 orësh të publikuar nga Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (ShSKUK), 1112 pacientë me Covid po marrin trajtim në QKUK dhe spitalet e përgjithsme.

Prej tyre, 1,001 janë pozitiv me Covid, 922 me oksigjeno-terapi dhe 78 në gjendje të rëndë shëndetësore shkruan Gazeta Shneta.

Në anën tjetër, në klinikat Covid të QKUK-së, në trajtim janë 415 pacientë, 415 prej tyre janë pozitiv me Covid dhe 353 me okisgjeno-terapi.

Në spitalet e përgjithshme janë të hospitalizuar 697 pacientë, 586 të konfirmuar pozitiv me Covid dhe 569 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

-Klinika Infektive, 101 pacientë

-Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 108 pacientë

-Klinika Infektive III ( Interno), 105 pacientë

-Klinika e Pulmologjisë, 89 pacientë

-Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe  Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 33 pacientë

-Klinika e Gjinekologjisë, 16 pacientë

-Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

-Spitali i Prizrenit, 151 pacientë

-Spitali i Gjakovës, 85 pacientë

-Spitali i Pejës, 200 pacientë

-Spitali i Gjilanit, 100 pacientë

-Spitali i Vushtrrisë, 28 pacientë

-Spitali i Mitrovicës, 59 pacientë

-Spitali i Ferizajt, 74 pacientë./Gazeta Shneta/