5 gjërat që nuk i keni ditur për gjumin e bebeve të porsalindura

2018-01-11 në ora 21:21

Shumë foshnje lindin në këtë botë, disa ditën ndërsa të tjerët në orët e natës. Një foshnjë që zgjohet çdo orë natën për të ngrënë apo për kujdesin e një të rrituri i bënë prindërit gjithnjë e më shumë të lodhur.

“Kjo mund të jetë shumë sfiduese për të rriturit, sepse trupat tanë nuk janë të orientuar fiziologjikisht për të qëndruar gjithë natën”, thotë Shubin, transmeton Gazeta Shneta.

Gjumi i foshnjës është çdo herë i çrregullt dhe i paparashikueshëm, në ato javë të hershme, fëmija juaj mund të rri zgjuar natën ndërsa të flejë gjatë ditës.

Të sapolindurit flenë rreth 14 deri në 18 orë në ditë sidomos në javën e parë pas lindjes.

Ndërsa shumica e mamive thonë se java e parë është më e vështira për secilin prind, të sapolindurit nuk kanë nevojë të mbani qetësi apo heshtje të madhe.

Po ashtu, gjatë një stuhie foshnjat nuk zgjohen, ndërsa prindërit mendojnë që bebja e tyre nuk dëgjon si duhet.

Por, kjo gjë është në rregull, pasi secila bebe lind me oraret e gjumit në lista të zbrazëta. Por, nëse vëreni diçka të pazakontë, atëherë konsultohuni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/