Rrjedhjet e bardha vaginale, çdo gjë që duhet të dini

2018-01-11 në ora 21:43

Rrjedhja vaginale shpesh i quajtur ‘mucus cervikal’, ose lëngu i qafës së mitrës është bërë nga gjëndrat brenda vaginës.

Ngjyra e rrjedhjeve vaginale ndryshojnë gjatë rrjedhës së ciklit menstrual dhe mund të ju tregojë për pjellorinë tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Një rrjedhje e bardhë vaginale mund të tregojë që jeni gati për të ovuluar, ndërsa kjo është krejtësisht normale, nëse nuk i ngjan qelbit.

Fazat e rrjedhjes së lëngut vaginal ndryshon varësisht nga hormonet tuaja, gjatë ciklit tuaj menstural.

Kur duhet të shqetësoheni për rrjedhjen e bardhë?

Nëse nuk përpiqesh të konceptohesh, e vetmja arsye për shqetësim është kur keni rrjedhje të tilla, të cilat kanë një erë mjaft e dukshme.

Kjo mund të jetë një shenjë e infeksionit, prandaj duhet të konsultoheni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/