5 shenja që tregojnë se bebja ka ndaluar së zhvilluari në mitër

2018-06-07 në ora 16:45

Mbajtja e një foshnje në barkun tuaj është një nga përvojat më interesante, por edhe më të vështira të jetës së një gruaje. Ka kaq shumë pyetje që shfaqen kur një fëmijë është konceptuar. Dhe ankthi është përtej shpjegimit. Shumë gra humbin gjumin për shqetësimet dhe dyshimet që krijohen gjatë shtatëzanisë.

“A është në rregull fëmija im?” “A janë të gjitha pjesët e trupit dhe organet që zhvillohen mënyrën më të mirë?” “A është fëmija të marrë të gjitha ushqimet që kërkon?” Lista e shqetësimeve nuk duket se përfundon. Dhe pyetja më e tmerrshme e të gjithë atyre – “A është fetusi në rritje?”

Shumica e aborteve ndodhin brenda 12 javëve të shtatzënisë. Rreth 10 deri në 20 për qind e grave vuajnë një abortim përpara javës së 20-të. Pas kësaj, humbja e një fëmije konsiderohet si lindje me defekt në mushkëri. Çfarëdo që të jetë rasti, lajmi është zemërthyer.

Mjekët fillojnë të kërkojnë rrahje zemre të foshnjës me një ‘Doppler’ kur nëna është në tremujorin e saj të parë. Dukuria e rrahjeve të zemrës në shtatzëninë e hershme mund të mungojë për shkak të pozicionit të foshnjës ose placentës. Por për fat të keq, kjo është gjithashtu një shenjë se fetusi ka pushuar së zhvilluari, transmeton Gazeta Shneta.

Lartësia e fondeve është lartësia e mitrës së nënës që pritet nga maja deri te kocka pubike. Kjo matet me një kasetë, e cila ndihmon mjekun të sigurohet që mitra po rritet bashkë me fetusin brenda. Nëse matja nuk është siç pritet, mjekët mund të përshkruajnë teste të mëtejshme për të siguruar që foshnja po rritet.

Nëse diagnoza IGUR sugjeron që fetusi në mitër është më i vogël se sa pritej, kjo është një çështje shqetësuese. Në një rast të binjakeve, një fetus mund të vuajë nga IGUR ndërsa të tjerët mund të jenë mirë. Kufizimi i Rritjes Intrauterine ndodh për shkak të problemeve në placentë. Nëse placenta nuk e kryen punën, fetusi mund të ndalojë rritjen

Shkarkimi i zakonshëm i vaginës është pjesë e shtatzënisë, por nëse rëndohet duhet ta konsultoni menjëherë një mjek. Ka mundësi që kjo të jetë lëngu amniotik që e mban fëmijën të sigurt në mitrën e nënës./Gazeta Shneta/