6 mitet e zakonshme për lindjen me prerje cezariane që duhet t’i harroni

2019-08-08 në ora 19:03

Një seksion cezarian është procedura kirurgjike për të lindur një fëmijë. Në këtë proces mjekët nxjerrin një foshnjë përmes prerjes së barkut dhe mitrën e nënës.

Në përgjithësi njerëzit zgjedhin lindjen me prerje cezariane vetëm në rast të ndonjë komplikacioni dhe nëse jeta e foshnjës dhe nënës janë në rrezik, transmeton Gazeta Shneta.

Nuk mund të ushqeni beben tuaj me gji pas lindjes me prerje cezariane

Mënyra se si e lindni fëmijën nuk ka asnjë lidhje me aftësinë tuaj për të ushqyer me gji fëmijën tuaj. Rekomandohet të siguroni qumështin e gjirit tek një fëmijë për gjashtë muaj pasi të lindin, por kjo varet plotësisht nga ju, pavarësisht nëse dëshironi të ushqeni me gji ose me shishe. Ju mund ta keni pak të vështirë të filloni, por nuk është e pamundur.

Nuk do të ju lejohet të keni prekje lëkurë me lëkurë

Kontakti i lëkurës midis nënës dhe foshnjës pas lindjes ka provuar të stabilizojë frymën dhe temperaturën e foshnjës. Ndërsa është e vërtetë që ju do të keni vështirësi për ta bërë atë por nuk është e pamundur. Thjeshtë duhet të gjesh pozicionin e përsosur për të dy.

Nuk do të jeni në gjendje të keni lindje normale pas lindjes me prerje cezariane

Kjo është e pavërtetë. Përpjekja për lindje vaginale pas lindjes me prerje cezariane është e njohur edhe si VBAC dhe lindja me prerje cezariane nuk ju pengon të lindni normalisht.

Nuk do të ndjeni asgjë gjatë lindjes cezariane

Ndërsa mjekët ju japin anestezi për shkak të së cilës nuk do të ndjeni dhimbje, por prapë se prapë ju mund të ndjeni një tërheqje dhe presion mbi barkun tuaj. Shumë gra panikojnë për shkak të kësaj, por është mjaft normale.

Kërkon shumë kohë për t’u rikuperuar pas lindjes me prerje cezariane

Pas lindjes me prerje cezariane gratë këshillohen të lëvizin trupin e tyre për të shmangur komplikimet e mëtejshme. Po, është e vërtetë që ju nuk do të jeni në gjendje të bartni të gjithë ngarkesën e punës dhe do të kërkoni ndihmë por me siguri do duhet të qëndroni në shtrat në çdo kohë.

Lindja me prerje cezariane është pa telashe

Mjekët shpesh këshillojnë të shkoni për lindje normale. Gratë i nënshtrohen lindjes me prerje cezariane vetëm në rast të rrezikut të lartë të lindjeve. Dorëzimet e shumëfishta, ndërlikimet gjatë lindjes, infeksioni janë disa nga arsyet përse kryhet lindja me prerje cezariane./GazetaShneta/