7 ushqime të prodhura në Kinë të mbushura me plastikë e helme që shkaktojnë kancer

2017-05-28 në ora 17:51

Ju ndoshta keni dëgjuar lajmet në lidhje me oriz të rremë nga Kina që qarkullojnë në media. Është e vështirë të besohet se orizi është bërë nga plastika. Kushdo që është të paktën i shqetësuar disi në lidhje me mirëqenien e tij do të bjerë dakord.

Megjithatë, gëlltitja e pjesëve shuma të vogla të plastikës është shumë e dëmshme për sistemin e tretjes si dhe për hormone tona.

Kimikatet që gjenden në plastikë, të njohura si BPA, BPA imitojnë estrogjenin, duke shkaktuar sëmundje deri te shfaqja e disa llojeve të kancerit. Me fjalë të tjera, gëlltitja e orizit plastik ju bën të prirur për vdekje të parakohshme. Me metodat e ndryshme që ata përdorin, ushqimi është akoma më i lirë, për shkak se ato janë të falsifikuara. “Healthywayoflife.net” shkruan se janë 7 ushqime të prodhuara në Kinë që ka të ngjarë të përmbajnë pesticide, plastikë dhe kimikate që shkaktojnë kancer.

Kripa industriale
Edhe pse kripa industriale nuk është projektuar fillimisht për konsum njerëzor, ajo u shit si kripë tryezë edhe për 13 vjet.

Lëngu kinez i mollës
Gati 50 për qind e lëngut të mollës që shitet në U.S.A është importuar nga Kina dhe ka përmbajtje të lartë të sheqerit.

Orizi plastik
Besohet se konsumi afatgjatë i këtij orizit mund të shkaktojë efekte kancerogjene.

Bizelet e njoma
Ato janë në thelb kombinime të bimës së sojës, me ngjyrë të gjelbër dhe një lënde kimike që përdoret si zbardhues dhe ruajtës, i njohur si metabisulfite natriumi.

Peshku merluc dhe tilapia
Peshku merluc kultivohet në masë të madhe dhe në SHBA gati 50 për qind e sasisë së peshkut merluc që shitet vjen nga Kina. Po kështu edhe peshku tilapia besohet të jetë toksik.

Pulat
Departamenti Amerikan i Bujqësisë miratoi shitjen e pulave kineze në Amerikë në vitin 2013. Megjithatë, shumë ekspertë të shëndetësisë janë mjaft të shqetësuar për cilësinë e kësaj pule.

Kërpudhat e përpunuara
Ka pasur kërpudha nga Kina të cilat inspektorët e SHBA-së i kanë gjetur jo të pastra. Disa prodhues në Kinë bëjnë gjithçka që munden për të rritur përfitimet e tyre dhe kjo nënkupton edhe etiketimin e tyre si kërpudha organike. Gati 34 për qind e kërpudhave të përpunuara të shitura në Amerikë vijnë nga Kina. Sigurohuni që ju burimi i kërpudhave të jetë vërtet organik./Gazeta Monitor/